Начин на приготвяне
Вкусна и лесна вегетарианска пица! Замесваме меко тесто от брашното, солта (хималайска), содата, ябълковия оцет, сушените и стрити подправки и водичка. Намазваме тавата с шарлан и разстиламе тестото с дебелина около половин сантиметър.
Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса за около 8 минутки и през това време нарязваме на кръгчета киселите краставички и чушките, а лопуша (може и спанак) на ситно.
Подреждаме ги красиво върху леко запеченото тесто и поръсваме със зеленината. Печем още 10-15 минути и след това настъргваме отгоре равномерно кашкавал и подправяме с чубрицата, сминдух (по желание) и сушения босилек.
Печем още 5-10 мин., колкото да се разтопи кашкавалът (без да го препичаме). Нарязваме на 6-8 парчета и поднасяме още топла от фурната.
Вкусна пица с кашкавал и лопуш за пролетния сезон!
Чудно вкусно!
Опитай и рецептите ни за пица с блат от карфиол или нашите кето пици.