Пухкава баница с яйца, извара и сирене

06/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 690
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко. Разбиваме добре, като към сместа прибавяме чаена лъжичка хлебна сода, олио, както и прясното мляко.

Натрошаваме си сиренето и последно добавяме него и изварата.

Намазваме тавата с олио и започваме да редим корите, като на дъното на тавата поставят две кори. Заливаме ги с готовата смес.

Отново нареждаме две кори и заливаме със сместа и така до свършване на сместа и корите.

Най-отгоре на баницата завършваме със заливката.

Поставяме баницата в загрята фурна с вентилатор и печем за около 30-35 минути.

При ваденето от фурната напръскваме малко със студена вода и завиваме с кухненска кърпа отгоре. След 5-10 минути баницата е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар