Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на гъсто, бяло, пухкаво кремче. Важно е да са със стайна температура.
Маслото се разтапя с белия шоколад на водна баня при ниска температура, макар да отнеме повече време.
Наливат се при яйчената пяна и се разбива отново за кратко. Към сместа се пресява брашното с бакпулвера и се разбърква с дървена лъжица до цялостното му усвояване.
Ядките се накълцват на ситно и се прибавят с леко разбъркване.
Изсипва се в тавичка с размери 20/20 см. или приблизителни такива, предварително намазнена и набрашнена или покрита с хартия за печене.
Отгоре се пускат измитите и подсушени зрънца френско грозде. Те ще потънат поради това, че консистенцията на сместа е по-скоро рядка и въздушна. Това нека не ви притеснява.
Сладкишът се пече на 180 градуса за 20 минути. След като поизстине се нарязва на квадратчета и се поднася с чаша ароматно кафе.
Да ви е сладко!