Начин на приготвяне
От брашното, жълтъците, омекналото масло, захарта,
лимоновата кора, солта и малко хладка вода се замесва гладко
тесто и се оставя за 15 минути в хладилника.
След това се разточва на тънка кора, която се разстила в намазана с масло тортена форма. Краищата се повдигат, така че да се образува ръб.
Кората се покрива с алуминиево фолио и върху него се насипва пласт от сух фасул, за да се избегне издуването на тестото
при печене.
Блатът се пече около 20 минути при температура 210°С. Оставя се да изстине и се махат фолиото и фасулът. Приготвя се кремът. Жълтъците се разбъркват добре със захарта, брашното и
ванилията.
Сместа се разрежда с прясното мляко и се вари на тих огън, като се бърка, докато се сгъсти. Накрая се прибавя ромът.
Кремът се изсипва върху блата, заглажда се и се оставя да изстине.
Преди сервирането отгоре се нареждат кръгчета от обеленото киви и ороненото френско грозде.