Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сладкиш с френско грозде и киви

Сладкиш с френско грозде и киви

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Сладкиш с френско грозде и киви1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • сол - 1 щ.
  • лимонова кора - настъргана
  • за пълнежа
  • пудра захар - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 супена лъжица
  • прясно мляко - 250 мл
  • ром - 1 супена лъжица
  • ванилия - 1 пакетче
  • киви - 3 плода
  • грозде - 100 г френско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, жълтъците, омекналото масло, захарта,

лимоновата кора, солта и малко хладка вода се замесва гладко

тесто и се оставя за 15 минути в хладилника.

След това се разточва на тънка кора, която се разстила в намазана с масло тортена форма. Краищата се повдигат, така че да се образува ръб.

Кората се покрива с алуминиево фолио и върху него се насипва пласт от сух фасул, за да се избегне издуването на тестото

при печене.

Блатът се пече около 20 минути при температура 210°С. Оставя се да изстине и се махат фолиото и фасулът. Приготвя се кремът. Жълтъците се разбъркват добре със захарта, брашното и

ванилията.

Сместа се разрежда с прясното мляко и се вари на тих огън, като се бърка, докато се сгъсти. Накрая се прибавя ромът.

Кремът се изсипва върху блата, заглажда се и се оставя да изстине.

Преди сервирането отгоре се нареждат кръгчета от обеленото киви и ороненото френско грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: