Фъч с орехи

marcheva14marcheva14
Новак
2
5902
1
24/02/2013
"Не жалете маслото и какаото, те са важни за приготвянето на този великолепен фъдж с орехи!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 588
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Мекото масло се разбива с миксер заедно със захарта. Прибавя се брашното, какаото, жълтъците и рома. Става тежка тесто.

Към него се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци. Внимателно се разбърква и изсипва в намаслена тавичка.

Отгоре се поставят един до друг половинки от ядки орехи.

Пече се на умерена фурна на 160-170 градуса за около 40-45 мин. до суха клечка.

Студеният сладкиш се нарязва на правоъгълни парчета.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
11.09.2016 01:41
Първо бих искала да се извиня за грубата правописна грешка която съм допуснала при изписването на заглавието на рецептата, не се пише ФЪЧ, а се пише ФЪДЖ.
Второ ще дам и малко обяснение на тази английска дума, която не е в нашия речник. Fudge на английски език има много значение, но едното от тях е : "силно подсладено шоколадово изделие в комбинация от нещо или смес от шоколад. Другите значения не ни интересуват.
Трето, преди години пуснах тази великолепна рецепта, но тогава все още не качвах снимки и разчитах на Админ ще качи и ще покаже вида на този сладкиш. Вероятно не са намерили подходяща, а и не са ѝ длъжни да ми търсят такива, но колкото пъти си поглеждах рецептата, толкова пъти все се заричах ще го направя отново и ще кача снимка за да може да се добие представа точно как изглежда. Днес го направих и качвам снимки, защото може би и обяснението ми в рецептата не е толкова точно. Няколко са снимките и на едната е все още топъл, защото бях нетърпелива да го пробвам отново и леко е разчупено парчето, тъй като има много масло в него и все още не е изстинал и стегнал.
Това е един оригинален американски сладкиш за кафе с неповторим вкус на силно ароматно какао и препечени орехи.
Фъдж може и да е във вид на торта и с други добавки, но винаги присъства хубавото какао.
Препоръчвам.
0
0