Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешки късчета с гриловани тиквички и кашкавал

Пилешки късчета с гриловани тиквички и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки късчета с гриловани тиквички и кашкавал
Снимка: Мария Симова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусно, леко и много лесно за приготвяне лятно ястие, което ви препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • уни сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л. за пържене
  • тиквички - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на малки хапки и овкусете с уни соса, оставете настрани.

Измийте тиквичките и ги нарежете на дълги и тънки лентички, посолете и ги изпечете в намазан с олио грил тиган.

В същия тиган налейте олио и запържете нарязаната скилидка чесън до златисто и я премахнете от олиото.

Добавете в него късчетата месо и ги запържете до златисто кафяв цвят, поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня.

В тавичка 20х20 см наредете лентичките от тиквички с борд отстрани по стените. Разпространете месото отгоре и настържете върху него кашкавала.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист загар на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лилс1895
Лилс1895
Тиквичките гриловах на скара защото нямам грил тиган и малко не ми се получиха ,но пък на вкус стана добре .
31.10.2019 17:19