Черни миди с бяло вино

Bam BamBam BamНовак534
07/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 393
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Мидите се изчистват добре, като е важно да останат затворени до приготвянето им.

2. В дълбока тенджера се задушава лукът в малко зехтин и масло. Налива се бялото вино и се изчаква да заври.

3. В него се слагат мидите да се задушат. Добавят се девесилът, магданозът, черният пипер и солта. Мидите са готови, когато черупките се разтворят (около 5 минути) .

4. Разтворените миди се изваждат с помощта на решетъчна лъжица. Поставят се в дълбока чиния и се заливат със соса от тенджерата.

5. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират топли.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар