Начин на приготвяне
Шоколадът се начупва на парчета. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, като непрекъснато се бърка. Яйцата и захарта се разбиват на до получаване на сняг.
Към яйцата се прибавя шоколадът. Прибавят се брашното и какаото. Разбива се добре до еднородна смес.
Намазняват се формичките. Ако ще се обръщат кейкчетата, формичките се поръсват с какао. Тестото се разпределя по равно във формичките.
Печенето е изключително важно, защото ефектът на този десерт е течния център. Пече се точно 10 минути.
Когато се извади от фурната, се изчаква леко да се охлади. Изважда се от формичката внимателно, като се обръща. Гарнира се с топка ванилов сладолед. Консумира се непосредствено след като е готов.
Коментари