Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Леко пикантни чушки бюрек

Леко пикантни чушки бюрек

Леко пикантни чушки бюрек
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Традицията повелява - леко пикантните вкусотии да се поднасят с двойно количество бира"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан (около 10 бр)
  • извара - 350 г
  • горчица - 2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • месо - 200 г пушено
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се изчиства и се пресова на пресичка за чесън. Пушеното месо се нарязва на ситни кубченца. В купа се слагат изварата, чесънът, горчицата и пушеното.

Разбъркват се добре, продуктите да са разпределени равномерно. С получената смес се пълят чушките.

Яйцата се разбиват. Към тях се прибавя малко сол.

Чушките се панират. Потапят се в разбитите яйца, след това се овалват в брашно.

Панироват се внимателно, за да не изпадне плънката. Загрява се олиото. Вече панираните чушки се пържат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: