Гол Зелник с Лапад

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713872
08/08/2018
"Срам, не срам, но ще си поискаме допълнително от този гол зелник с лапад"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 456
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • лапад - 30 листа
  • яйца - 5 бр. размер М
  • сирене - 200 г бяло
  • масло - 3 с.л. растително
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • джоджен - 1 връзка
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад се измиват добре. Отделят се жилките и се нарязват. Морковът се настъргва на ситно ренде, чушката, лукът и джодженът се нарязват на ситно.

В мазнината се задушават морковът чушката и лукът. Добавят се лападът и джоджена.

Поръсва се със щипка пипер и се оставя да изстине. Яйцата се разбиват добре с горчицата. Добавя се натрошеното сирене и задушените зеленчуци. Обърква се добре.

Всичко се излива в подходяща незалепваща или стъклена тавичка, като не трябва да е повече от 2 см. дебело.

Престоява в загрята на 200 градуса фурна 25–35 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар