Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Гол Зелник с Лапад

Гол Зелник с Лапад

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Гол Зелник с Лапад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Срам, не срам, но ще си поискаме допълнително от този гол зелник с лапад"

Необходими Продукти

  • лапад - 30 листа
  • яйца - 5 бр. размер М
  • сирене - 200 г бяло
  • масло - 3 с.л. растително
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • джоджен - 1 връзка
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад се измиват добре. Отделят се жилките и се нарязват. Морковът се настъргва на ситно ренде, чушката, лукът и джодженът се нарязват на ситно.

В мазнината се задушават морковът чушката и лукът. Добавят се лападът и джоджена.

Поръсва се със щипка пипер и се оставя да изстине. Яйцата се разбиват добре с горчицата. Добавя се натрошеното сирене и задушените зеленчуци. Обърква се добре.

Всичко се излива в подходяща незалепваща или стъклена тавичка, като не трябва да е повече от 2 см. дебело.

Престоява в загрята на 200 градуса фурна 25–35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: