Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките гърди напречно на парчета с дебелина 2-3 см. В тавичка, покрита с хартия за печене, и намазана с олио, подреждаме пилешките гърди. Нарязваме доматите на колелца, а лука на ситно.
Поръсваме месото с черния пипер, солта и чубрицата и го поставяме върху лука. Включваме фурната и поставяме да се пекат.
След като са почти готови вадим слагаме кръгчетата домат и настъргваме кашкавала. Поръсваме с чубрица и отново връщаме във фурната за още 10 минути.
Ориза приготвяме по следния начин. Нарязваме лука на кубчета, както и чушката.
В тиган поставяме маслото и запържваме лука а след това и чушката. Следват гъбите и пържим докато омекнат (около 5 минути).
В друг дълбок съд запържете ориза за 2-3 минути на силен огън и сипваме гъбения бульон. Намаляваме котлона и бъркаме внимателно и оставяме така докато ориза си поеме течността.
После изсипваме подготвените зеленчуци при ориза и разбъркайте добре. При поднасянето поставяме по една пържолка и част от ориза.