Свински шишчета по провадийски

ПламенПламен
Новак
35
181
947
24/02/2013
"Загрявайте скарата, защото вече сме нанизали шичетата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 188
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1/2 кг
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • печурки - 100 г
  • За маринатата
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1 - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 или подправка за барбекю
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе маринатата като смесите всички съставки.

Нарежете месото на късове за шишчета и ги поставете в маринатата.

Оставете поне за 1-2 часа в хладилник.

Почистете и нарежете на едро всички зеленчуци.

Подгответе шишчетата, като на всеки шиш редувате месо с чушка или лук, или гъба.

Изпечете на жар, барбекю или скара равномерно от всички страни.

Рейтинг

5 7
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нели Атанасова
Пробвах рецептата,но заместих свинското с пилешко,а червеното вино,замених с бяло,резулт-празни чинии.
2
0