Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Мариновани свински шишчета

Мариновани свински шишчета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Мариновани свински шишчета1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 2 бр.
  • за маринатата
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, счукани
  • оцет - 2 с.л.
  • копър - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, приготвено за шишчета, се нарязва на кубчета с желаната от вас големина.

Натърква се с марината, приготвена от посочените съставки, и се поставя в съд, който се запечатва с полиетиленово фолио.

Прибира се в хладилника за 2-3 часа, за да се овкуси достатъчно добре.

Малко преди да се извади, тиквичките, лукът и патладжанът се нарязват на едри кубчета.

Правят се шишчета, като се редуват месните хапки с някой от зеленчуците. След това се пекат на скара до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: