Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Свински шишчета със зеленчуци

Свински шишчета със зеленчуци

Свински шишчета със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Месо и зеленчуци - най ги обичаме в тази комбинация и на шишче"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 400 - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • вино - 200 мл домашно
  • олио - 50 мл
  • чушки - 2 бр. зелена или червена
  • лук - 1 глава
  • гарнитура
  • домати
  • краставици
  • тиквички
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на еднакви малки парчета като хапки. Поръсват се със сол, черен пипер, малко чубрица и заливаме с домашно вино.

Оставят се на хладно за 1-2 часа.

Зеленчуците се почистват и нарязват на парчета с големина долу-горе като месото.

На дървени шишчета се нанизва месо, като се редува с парченца зеленчук от чушка и лук. На всяко шишче нанизваме до 5-6 хапки от месото.

Загрява се скара и намазваме с мазнина скарата и месото. Печем равномерно от всички страни до апетитен цвят.

Сервираме с гарнитура от зеленчуци и чаша пиво!

Вкусно и лесно за приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: