Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжанена пица на парче

Патладжанена пица на парче

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Патладжанена пица на парче
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
13/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. (малки)
  • домати - 2 бр. малки
  • сирене - 100 - 150 г
  • колбас - 100 г
  • маслини - 10 бр.
  • кашкавал - 50 - 100 г
  • босилек
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните нарязваме по дължина на резени с дебелина около 0.5 см. Накисваме за половин час в посолена вода, след което ги премиваме добре и подсушаваме.

Поливаме с малко зехтин и разбъркваме хубаво, така че всяко парче да се намазни. Редим в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се около 15 минути на 200°C.

След това върху всяко парче слагаме малко сол, резен обелен домат и връщаме отново във фурната за 10 минути.

През това време почистете и нарежете маслините и колбаса (по избор може шунка, шпекови изделия, сухи суджуци и т.н.), настържете заедно сиренето и кашкавала.

Изваждате отново тавата от фурната. Редите маслини и колбас, поръсвате с босилек и засипвате всяко парче хубаво със сиренето и кашкавала.

Връщате във фурната за още 5 минути или докато се получи хубава златиста коричка.

Вкусни са както топли, така и добре охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: