Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Цяло парче ребърца на фурна

Цяло парче ребърца на фурна

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Цяло парче ребърца на фурна
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Рядко намираме нещо по-вкусно от свинските ребра, приготвени по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • ребра - около 2 кг цяло парче или гърди с ребра
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • барбекю сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме всички продукти за маринатата. С помощта на четка намазваме месото от всички страни и запазваме останалата марината.

Покриваме месото с фолио и оставяме да престои най-добре 24 часа.

Преди да поставим месото във фурната го оставяме около 30 мин на стайна температура.

Печем ребрата на 170 °C за около 2 часа, като това време зависи от големината и дебелината на месото.

Готовността може да се провери и с помощта на термометър, който се забожда в най-дебелата част. Градусите трябва да са над 65.

Откриваме месото, като премахваме фолиото и го намазваме с остатъка от маринатата.

Запичаме ребрата на фурна за още около 10-15 мин, докато хване загар.

Оставяме да си почине поне 15 мин преди да нарежем и поднесем ребърцата на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: