Начин на приготвяне
В купа разбъркваме всички продукти за маринатата. С помощта на четка намазваме месото от всички страни и запазваме останалата марината.
Покриваме месото с фолио и оставяме да престои най-добре 24 часа.
Преди да поставим месото във фурната го оставяме около 30 мин на стайна температура.
Печем ребрата на 170 °C за около 2 часа, като това време зависи от големината и дебелината на месото.
Готовността може да се провери и с помощта на термометър, който се забожда в най-дебелата част. Градусите трябва да са над 65.
Откриваме месото, като премахваме фолиото и го намазваме с остатъка от маринатата.
Запичаме ребрата на фурна за още около 10-15 мин, докато хване загар.
Оставяме да си почине поне 15 мин преди да нарежем и поднесем ребърцата на фурна.