Спаначена супа със фиде и заквасена сметана

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
14/08/2018
"Не отказваме спаначена супичка, с голямо удоволствие я хапваме, защото е лека и вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 810
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • спанак - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр. малка
  • домати - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • фиде - 3 топки
  • заквасена сметана - 125 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребни кубчета и се задушават в малко мазнина. Щом омекнат, се прибавя замразеният спанак (пресен ще е още по-добре).

Към задушените зеленчуци се прибавя червен пипер, разбърква се и се прибавя нарязаният на ситно домат.

След около 5-10 минути се налива топла вода и супата се овкусява със сол.

Щом заври се прибавя фидето. Накрая се поръсва с черен пипер и тенджерата се отстранява от котлона.

Докато поизстине леко, се приготвя застройка от едно разбито яйце и заквасена сметана.

По желание накрая може да се прибави ситно нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар