Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни немски бургери

Домашни немски бургери

Домашни немски бургери
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • питки - 3 бр.
  • картофи - 600 г
  • телешка кайма - 500 г
  • ементал - 3 парчета кашкавал
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • маруля - 3 листа
  • олио
  • сосове - по избор
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол и черен пипер. Обърква се. Правят се 3 големи кюфтенца, размера на питките. Пържат се в тиган с много малко мазнина.

Когато се обърнат от втората страна, върху кюфтето се слага парче кашкавал да се разтопи. Когато са готови, се изкарват в чиния.

Картофите се обелват и измиват. Режат се на лентички. В малка тенджерка се загрява повече олио. Картофите се пържат.

Лукът се почиства и нарязва на кръгчета. Доматът се измива и нарязва на кръгчета. Марулята се измива. Питките се разрязват на 2 части, на горна и долна част.

Бургерът се сглобява. По желание питката може да се намаже с майонеза. Продуктите се нареждат един върху друг. Слагат се доматите и марулята.

Нареждат се и кюфтето с кашкавал и лукът. Добавят се всякакви сосове по желание.

Захлупва се с калпачето на питката.

Добавят се картофките до бургера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: