Начин на приготвяне
Загрейте в съд на котлона прясното мляко с ванилията или какаото, което може да се замени за настърган шоколад за готвене, докато сместа се хомогенизира.
Отделно разбийте жълтъците със захарта и ги разбийте към млякото. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите повече захар. Бъркайте на котлона, докато кремът се сгъсти, но без да кипва.
Махнете от котлона и разтворете вътре набъбналия желатин.
Разбийте белтъците с сняг и финално ги объркайте към крема.
Прехвърлете сместа в подходяща форма /терин/ и сложете да се замрази. Ако предпочитате, може да разпределите в по-малки форми и така да замразите.
При поднасяне обърнете сладкото от шоколад в подходяща чиния и нарежете на парчета, които се гарнират с разбит каймак.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.