Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията до кремообразна консистенция. Добавете олиото, бакпулвер и млякото, след което започнете да слагате от пресятото брашно като го редувате с топлата вода. Бъркайте с дървена шпатула докато сместа поеме брашното и водата и се получи хомогенно гъсто кексово тесто.
Намаслете форма за торта с падащ ринг и в нея изсипете сместа. Отгоре на места сложете от сладкото и пуснете парчета натрошен шоколад.
Не бъркайте и не пипайте шоколада, просто пускайте леко парчетата в сместа, без да ги натискате, защото иначе ще паднат на дъното.
Шоколадовите парчета е добре да са по големи, ако сместа ви е достатъчно гъста те ще се задържат отгоре. Използвайте качествен черен шоколад, млечния ще се разтопи и няма да има същия ефект.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 170градуса 40-50мин до суха клечка.
Накрая се изважда от формата, оставя се да се охлади за 10 мин и се поръсва пожелание с пудра захар.