Крем от белтъци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Крем от белтъци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поднесете белтъчния крем с плодов сироп или с крем Сабайон"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сироп - плодов за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продължително време /15 минути на ръка/ белтъците с пудрата захар, докато хубаво се сгъстят.

Отделно разбийте маслото и го разбъркайте към крема. Ароматизирайте с прахче ванилия и лимоновата кора.

Прехвърлете сместа в намазана с масло форма и изпечете в много силна фурна.

Поднесете белтъчния крем с плодов сироп или с крем Сабайон.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: