Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Много апетитна разядка с домашен бейк ролс

Много апетитна разядка с домашен бейк ролс

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Много апетитна разядка с домашен бейк ролс
Снимка: Моника Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Заложете на домашното, защото то е най-вкусното - апетитна разядка с домашен бейк ролс"

Необходими Продукти

  • За бейкролса
  • франзели - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • масло - 50 - 70 г
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • За разядката
  • нахут - 200 г сварен (може и консерва)
  • печени чушки - 1 бр. червена
  • патладжани - 1 бр. печен
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • зехтин - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем франзелата на филийки и подреждаме в тава с хартия за печене.

В подходящ съд затопляме маслото, докато се разтопи, и добавяме зехтина със ситно нарязания магданоз и чесън.

С четка намазваме всяко кръгче по отделно.

Печем за 10 мин на 150 °C до златист цвят.

В купата на пасатора изсипваме предварително сварения нахут. Предната вечер го кисна на сутринта го сварявам и обелвам.

Към него добавяме останалите продукти и пасираме до гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: