Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Домашен бейк ролс

Домашен бейк ролс

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Домашен бейк ролс
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
"Не купуваме - правим си домашен бейк ролс и е супер вкусен"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • пшеничен грис - 50 г
  • топла вода - 150 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За овкусяване
  • червен пипер
  • куркума
  • мащерка
  • риган
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в купичка с вода и захар.

Солта, грисът и брашното се сипват в дълбока купа и се прави кладенче.

В кладенчето се изсипва маята и се замесва меко тесто.

От тестото се оформят малки продълговати хлебчета и се оставят да втасат.

Когато хлебчетата удвоят обема си, се пекат във фурната, докато порозовеят.

За направата на бейкролса е необходимо хлебчетата да са напълно изстинали, а най-добре да са престояли един- два дни, за да поизсъхнат.

С нож за хляб се режат на тънки колелца, нареждат се в тава и се поръсват с подправките.

Поливат се лесните крекери с няколко капки олио и внимателно се обръщат и се поръсват и от другата страна.

Домашният бейк ролс се пече в загрята фурна с вентилатор на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: