Сироп от горски къпини

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
15/08/2018
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 653
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • къпини - 1.420 кг., горски
  • захар - 1.500 кг
  • лимонена киселина - 1 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Къпините се почистват и минават през сокоизстисквачка.

Полученият сок /в моя случай 1 литър/ се слага в тенджера с незалепващо покритие на котлона, засича се около 5-10 минути след завиране, после се прибавя 1 кг и половина захар.

Вари се, докато капка, пусната в чаша вода, падне на дъното и при леко разбъркване трябва да се разтвори.

Преди да се махне от котлона /около 2-3 минути/ се прибавя лимонената киселина.

След това още горещ се насипва в бутилки.

Съхранява се на сухо и тъмно място.

По желание може да се завари 5 минути за капачката - за сигурност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар