Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Панирани овнешки кюфтета с ориз

Панирани овнешки кюфтета с ориз

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Панирани овнешки кюфтета с ориз2 / 2
17/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • овнешко месо - 750 г мляно
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава ситно нарязана
  • брашно - за овалване
  • яйца - 3 бр. за паниране
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте ориза с 3 ч.ч. подсолена вода и го сварете до готовност, след което го оставете да се охлади и го изплакнете със студена вода.

Добавете го към мляното овнешко месо, прибавете яйцата, ситно нарязания магданоз, настъргания лук и подправките.

Омесете каймата, оставете я 30 минути в хладилника да си почине и с намазнени ръце оформете не много големи кюфтенца.

Готовите кюфтенца се потапят последователно в брашно, яйца, галета и се пържат в загрятото олио до хрупкава коричка. Препоръчвам да се поднесат със свежа салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: