Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Панирани кюфтета с ориз

Панирани кюфтета с ориз

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Панирани кюфтета с ориз
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • пой - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една тенджера слагаме ориз и вода да се сварят, след като е готов оризът отделяме настрана и започваме с каймата.

Режем една глава лук на ситно и с малко мазнина запържваме, след което прибавяме и две-трети от каймата, а останалото ще използваме за после.

Вземаме една купа, вътре изсипваме запържената кайма, сварения ориз и суровата кайма, прибавяме всички подправки и омесваме каймата хубаво.

Оформяме кюфтетата малко по тънки и продълговати, така че след панировката да не останат сурови, целта на запържването на част от каймата е същата - да не остане сурово после.

След като вече са оформени кюфтетата, ги оставяте в хладилник малко да стегнат.

След два часа вземаме един тиган, слагаме мазнина вътре и чакаме да загрее.

Разбиваме две яйца в една чиния, а в друга слагаме брашно за панировката. Взимаме кюфтетата - първо овалваме в брашното, после в яйцето и запържваме в гореща мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aysel Mustafova
Aysel Mustafova
Тези кюфета се казват кадън буду нали?
10.12.2019 21:05
1
Покажи всички подкоментари