Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебапчета»Мититеи - Румънски Кебапчета

Мититеи - Румънски Кебапчета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мититеи - Румънски Кебапчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8с Видео
18/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Там, там, отвъд Дунав правят най-вкусните кебапчета, мититеи им казват"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 смес телешка/свинска или агнешка
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 2 стръка, листата
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - 1 с.л.
  • говежди бульон - 35 мл
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно скълцания кориандър, счукания чесън, черния пипер, червения пипер, солта и розмарина.

Налива се бульончето и се размесва отново. Ако нямате 35 мл. говежди бульон сложете вода и 1/4 кубче телешки бульон, втривайки го с пръсти.

Оставя се овкусената кайма в хладилник, покрита със фолио за свежо съхранение, добре е да престои една нощ, но и 4-5 часа биха били достатъчни.

Когато дойде ред да приготвите мититеите, омесете отново каймата и оформете малки кебапчета.

Може да ги изпържите или изпечете на скара.

Този вкусен румънски специалитет се поднася задължително с горчица и в компания със студена бира.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: