Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебапчета»Мичи - румънски кебапчета

Мичи - румънски кебапчета

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Мичи - румънски кебапчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Изпекох ги на фурна, но обичайно пека румънски кебапчета на грил тиган или скара."

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г от агнешко, телешко и свинско месо
  • кимион
  • сол
  • черен пипер
  • кориандър
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Румъния са известни още като месни рулца, приготвени от смес от говеждо, агнешко и свинско с различни подправки: черен пипер, чесън, чубрица, кориандър.

Каймата за кебапчета си приготвям в домашни условия, нарязвам месото и смилам в блендер.

Прибавям подправките, чесъна и яйцето.

Омесвам я добре и я оставям в хладилника за 1 нощ, да се освободят всички аромати от подправките.

Оформям с ръце кебапчета.

Изпекох румънски кебапчета Мичи на фурна, но обичайно пека на грил тиган или скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: