Вълшебен сладкиш с ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
19/08/2018
"Фокус - мокус - вълшебен сладкиш с ябълки"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 080
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата е с вместимост 300 мл.

В купа смесете пресятото брашно, гриса, захарта, бакпулвера и ваниловата захар, разбъркайте за да се смесят добре. Почистете и обелете ябълките, настържете ги на едро ренде. Поставете ги в купа и добавете канелата, разбъркайте добре.

Намажете правоъгълна тавичка с меко масло и поръсете с малко брашно, за да не залепне сладкиша. Отгоре посипете част от сухата смес, колкото да покрие дъното.

Следва част от ябълковата смес, колкото да покрие сухата. Така редувайте двете смеси като завършите със суха. Нарежете маслото на тънки ленти и покрийте сладкиша с тях.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути до златист загар отгоре.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Радика
Радика
01.11.2020 15:36
Здравейте ,
Бих искала са ви попитам дали ще се получи същият резултат ,ако не се прибави бакпулвер ?
Благодаря
0
0
Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
19.08.2018 18:58
Oпитайте. Вкусно е.
1
1