Табиетлийско гювече

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
19/08/2018
"Важно е гювечето да е вкусно, а това става, като е приготвено по табиетлийски начин "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 625
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечетата се намазват с маслото, във всяко се нареждат тънки резени пресен домат.

Отгоре се слага филийка сирене, резени луканка, кръгчета от зелената чушка.

Поръсват се с черен и червен пипер. После се настъргва или нарязва кашкавал и се слагат капачетата.

Поставят се в студена фурна, после се включва на 220-240 градуса и се пече 15-20 минути.

След това се чуква по 1 яйце в гювече и се допича, около 10 минути на горен реотан.

Преди поднасяне се поръсва с магданоз нарязан на ситно и 1 зелено люто чушле.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар