Постни Соленки с Бяло Вино

19/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 равна ч. л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч. ч. бяло
  • царевично брашно - 5 с. л.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • за поръсване
  • семена - микс
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме бяло вино, олио, сол. Прибавяме царевично брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.

Разбърква се с вилица, сипваме на плот поръсен с брашно, замесваме за кратко средно меко тесто. Оставя се да почине за 5 минути и разделяме на две части. От едната се късат топчета и оформяме малко фитилче.

Всяко се връзва на възел, като краищата пъхаме отдолу и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Втората част се точи на правоъгълна кора, намазваме с малко олио и поръсваме микс от семена.

Притискаме с пръсти да потънат малко в тестото и нарязваме на пръчици с дължина по избор. Нареждат се в тавата.

Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 15-20 минути и е готово. Имаме чудесно мезе за бяло вино, споделено с приятели!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар