Начин на приготвяне
Първо настъргваме тиквичката, за да може да се отцеди добре от водата. В цяло състояние тиквичката беше около 300 г, след като се отцеди, стана 190 г - това е ориентировъчно.
В купа разбиваме яйцата и ги оставяме настрана.
С пасатор разбиваме банана с изварата, след това добавяме канелата, какаото и ванилиите. След което добавяме тиквичките и разбъркваме с шпатула.
След получаването на еднородна смес добавяме и останалите съставки (кокосовото брашно, овесените ядки, бакпулвер, солта и мед).
Към получената смес постепенно добавяме яйцата, докато разбъркваме. Изсипваме я в подходяща тава с хартия за печене.
Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 мин.
Проверяваме с дървена клечка за зъби, щом няма трохи по нея, значи е готово.
Вадим го от фурната и слагаме на скара, за да се охлади, преди да се нареже.