Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бананов сладкиш с крем

Бананов сладкиш с крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бананов сладкиш с крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Не ви трябват професионални умения, за да правите вкусни десерти. Отдайте се на желанието, смело запретнете ръкави и сътворете още днес този разкошен бананов сладкиш с крем"

Необходими Продукти

  • за сладкиша
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • банани - 3 бр.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 300
  • бакпулвер - 15 г
  • за крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • маскарпоне - 200 г
  • пудра захар - 10 с.л. пълни
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете прясното мляко и отново разбъркайте. Обелете и начупете бананите на малки парчета, поставете ги в блендер и налейте олиото, пасирайте до гладка еднородна течна смес.

Прибавете банановата каша към яйчената смес и разбъркайте.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте и ги прибавете към течната смес, разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в намазана с масло тава. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 40 минути.

Охладения сладкиш разделете на две половини по хоризонтала и оставете да се охладят напълно.

През това време си пригответе крема, като в купа смесвате всички продукти за него и разбивате с миксер до пухкава смес.

Охладения долен блат намажете обилно с крема и поставете горния блат върху него.

Поръсете банановия сладкиш с крем с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: