Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете прясното мляко и отново разбъркайте. Обелете и начупете бананите на малки парчета, поставете ги в блендер и налейте олиото, пасирайте до гладка еднородна течна смес.
Прибавете банановата каша към яйчената смес и разбъркайте.
Пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте и ги прибавете към течната смес, разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в намазана с масло тава. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност (суха клечка) за около 40 минути.
Охладения сладкиш разделете на две половини по хоризонтала и оставете да се охладят напълно.
През това време си пригответе крема, като в купа смесвате всички продукти за него и разбивате с миксер до пухкава смес.
Охладения долен блат намажете обилно с крема и поставете горния блат върху него.
Поръсете банановия сладкиш с крем с пудра захар.