Начин на приготвяне
За този бананов сладкиш с шоколадова глазура яйцата разбийте заедно със захарта с миксер или на ръка. Към тях добавете олиото и пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.
Всичко разбийте хубаво до получаване на еднородна гъста кексова смес. Добавете накрая намачкани или пасирани бананите и разбъркайте сместа със сладкарска шпатула.
Готовата смес изсипете в силиконова форма или в намаслена правоъгълна тавичка. Загладете отгоре хубаво с помощта на лъжица. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 40 минути.
През това време пригответе глазурата. Сложете сметаната в тенджерка на котлона докато заври. Когато това се случи добавете маслото и разбъркайте. Накрая прибавете шоколада и махнете от котлона. Разбъркайте хубаво и залейте банановия сладкиш.
Добър апетит!