Торта морско кадифе

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Торта морско кадифе
Снимка: Станислава Армянова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12
"Чакаме само подходящ повод да блеснем тази невероятна Торта морско кадифе"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 230 мл
  • хранителна боя - синя
  • за крема
  • крема сирене - 250 г
  • маскарпоне - 1 кутия (250 г)
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • за декорация
  • сладкарска сметана - около 300 мл
  • шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маслото със стайна температура се разбива със захарта до пухкава смес.

2. Яйцата се прибавят едно по едно, като след всяко се разбива добре.

3. Брашното, ванилията и солта се пресяват.

4. Към маслената смес се прибавят редувайки се мляко, брашно, мляко, брашно, докато свършат.

5. В малка чашка се слага содата и се угася с оцета. Прибавя се към сместа и се разбърква до хомогенност.

6. В 3 купи се разделя сместа по равно. В първата се слага съвсем малко от боята, във втората - повече, а в третата - най-много. Разбъркват се добре. Това ще са 3-те блата. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути всеки.

7. Приготвя се кремът, като крема сиренето, маскарпонето и пудрата захар се разбиват с миксера. Към тях се прибавя и сметаната. Разбива се на бързи обороти.

8. Сглобяваме тортата, като най-отдолу слагаме най-светлия блат. Мажем с крем. Аз ползвах пош с кръгъл накрайник, защото се разнася равномерно. След това се слага малко по-тъмният блат, пак крем и най-отгоре е най-тъмният блат. Отново се завършва с крем.

9. Оставих за 1 нощ в хладилник.

10. Разбива се сметаната на пухкав сняг. С пош се украсява по желание. По средата наредих шоколадови бели и кафяви топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: