Начин на приготвяне
Мекото масло избиваме с миксер заедно с кристалната захар. След побеляване на маслото добавяме две яйца едно по едно.
Добавяме олио и прясно мляко, както и 1 ч.л ябълков оцет.
Към избитата смес добавяме предварително пресята смес от брашно, какао, сода и сол. Накрая се добавя 1 с.л. сладкарска червена гел боя.
Получената смес се дели на 3 части за 3 блата. Пече се в намазнени и набрашнени форми във фурна на 180 градуса за 30 мин на блат.
Преди да се сглоби тортата Червено кадифе, какаовите блатове трябва да са напълно студени.
Следва приготвяне на крема за тортата.
Крема сиренето се избива с пудра захар. Към тази смес се добавя предварително избита сладкарска сметана 300 мл.
Тортата не се сиропира, защото блатовете са сочни.
Отгоре декорирах с 200 г черен кувертюр, разтопен на водна баня и поръсен с натурално какао, няколко меденки, тунквани с бял шоколад и нашарени с Нутела.
Към тортата Червено кадифе с черен шоколад добавих още сметанови розички с какао и бяла фарситура.
Да ви е сладко!
Източник: Борислав Запрянов - Кулинарна мрежа