Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Червено кадифе с рикота

Торта Червено кадифе с рикота

Торта Червено кадифе с рикота
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Червено кадифе и то какво - с рикота и щипка любов, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • сол - 1/2 ч.л.
  • черно какао - 20 г
  • масло - 120 г безсолно, на стайна температура
  • кристална захар - 280 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • ванилия - 2 п.
  • бътърмилк - 240 мл или /прясно мляко + 1 ч.л. оцет се оставят за 10 - 15 мин/
  • сладкарска боя - 2 с.л. течна червена
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • рикота - 300 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 500 мл.
  • цветя - за декорация, от захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, какаото, солта и бакпулвера.

В друг съд разбийте маслото и захарта до пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата до оемането им.

Добавете червената боя към бътърмилка.

Към маслената смес прибавете половината от бътърмилка, след това част от сухата смес.

Разбъркайте и продължете така до изчерпване на количеството, като завършите със сухата смес.

Разделете сместа на две части.

Застелете дъното на тавичка с 20 см диаметър с хартия за печене.

Изпечете блатовете на 170 г за около 20 минути.

Отстранете ги внимателно, след като се охладят.

Разбийте сладкарската сметана, прибавете рикотата и заквасената сметана.

Разбъркайте до хомогенен и пухкав крем.

Отстранете крайчетата на блатовете и ги смелете на трохи.

Слепете тортата с крема и посипете с трохите.

Гарнирайте тортата Червено кадифе с рикота с роси от захарна маса.

Уникална торта със сметана и какао. Да ви е сладък животът като Торта Червено кадифе с рикота!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: