Мъжка гозба в тиган

Мъжка гозба в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
21/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"И мъжете готвят и то как - дано имате късмет да я опитате"

Необходими Продукти

  • свински изрезки - 500 г
  • лук - 2 средни глави
  • чушки - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • чубрица
  • топено сирене - 40 г
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрезките се срязват на средно големи парчета, малките се оставят цели.

Почистен лук се нарязва на полумесеци, червени чушки, нарязани на ленти.

В тиган се загрява олио, месото се поръсва със сол и черен пипер и запържваме от двете страни до златисто.

Добавя се нарязаните лук и червени чушки, разбъркват се и оставяме за 2-3 минути да омекнат. Прибавя се червен пушен пипер, сипваме бяло вино и малко вода.

Разбъркваме и поръсваме с подправки на вкус. Готви се на тих огън до готовност на месото и зеленчуците.

Малко преди края сипваме нарязаното топено сирене и всичко се смесва добре, докато сиренето се разтопи и остане почти на мазнина.

Бързо и вкусно в любимото тиганче!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: