Пилешка гозба на тиган

Пилешка гозба на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Супер вкусна есенна гозба за червено вино и добри приятели!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • домати - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • риган - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • картофи - 2 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се залива с вода в тенджера, посолява се и варим до готовност.

Картофите се обелват, нарязват и също се варят и отцеждат. После се изважда пилешкото месо и нарязваме на кубчета.

Лукът се обелва и нарязва на ситно, червените чушки се пекат на скара, обелват се и нарязваме на ленти.

В тиган се загрява олио, задушава се нарязаният лук, добавят се пилешкото месо, нарязаните чушки да се позапържат и сипваме нарязани домати с червения пипер.

Накрая се добавят сварените картофи. Разбърква се, овкусяваме със сол, черен пипер, риган и наливаме чаша вода.

Оставя се на тих огън да изври течността и да се смесят вкусовете.

Сипваме в чиния и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: