Начин на приготвяне
Надениците се разрязват на две по дължина и се сцепват напречно на няколко места.
Скарата се загрява и натърква хубаво с половин глава кромид лук, така няма да залепва и ще замирише вкусно.
След това скарата се омаслява с малко парче сланина.
Останалия кромид лук се нарязва на шайби.
Надениците се пекат върху добре загрятата скара, като върху тях се нареждат клончетата пресен розмарин. Около тях се слагат и шайбите лук.
След като се изпекат от едната страна, се обръщат и отгоре пак се нарежда розмарин.
Готовата наденица и изпеченият лук се прехвърлят в чиния и се поръсват със сол, олиото, черен пипер и лимоновия сок.
Украсява се с клончета розмарин.
Чудесна компания за халба студена бира!
Добър апетит и наздраве с това вкусно бирено мезе.
Ароматните наденички с розмарин на скара са готови.