Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Домашна луканка от свинско

Домашна луканка от свинско

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Домашна луканка от свинско
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"По-добри от домашните мезета и домашните питиета има ли?"

Необходими Продукти

  • Доза за 1 килиграм
  • свинско месо - 70 процента нетлъсто, 30 процента полутлъсто
  • сол - 20 г
  • захар - 5 г
  • черен пипер - 2 г
  • кимион - 3 г
  • свински черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото /смляно/ се омесва добре с подправките.

Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре.

Пълнят се в черва и се оставят да съхнат.

След 1-2 дни се претриват с помощта на стъклена бутилка.

Така престояват до готовност около 20-30 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: