Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Суджук»Домашен суджук от свинска плешка

Домашен суджук от свинска плешка

Домашен суджук от свинска плешка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
7
"Домашен суджук от свинска плешка на дядо, който прави татко и е любим на мен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 3.5 кг плешка
  • сланина - 500 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 16 г
  • кимион - 3 с.л.
  • чубрица - 2 шепи
  • черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си нарязваме както месото така и сланината на не много големи късове.

Когато са готови, ги поставяме в съд, и към тях добавяме подправките.

Разбъркваме добре, за да могат самите подправки да овкусят добре месото.

Оставяме така за едно денонощие.

На другият ден смиламе месото и сланината с машинката за кайма.

Готовата смес пълним в измитите черва, като завързваме от двата края.

Готовите суджуци нареждаме на прът.

Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място домашен суджук от свинска плешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много сте добре, на кг месо 500кг.сланина как го виждате? Като сте неграмотни поне не подвеждайте хората с глупавите ви рецепти.
17.01.2024 12:01
Анонимен
Анонимен
Супер е 500кг. сланина...?!?
08.01.2024 14:01
1
Анонимен
Анонимен
Всеки пише,контрол няма....ти суджук чирус ли ще ядеш с 40грама сол?Админи няма ли?.....Всичката ни е такава.
07.01.2024 02:13
2
1
Анонимен
Анонимен
Вие вред ли сте с тая сол и какъв е този суджук без копър ,червен пипер ние знаете ли какво ядете
20.12.2023 22:41
1
1
Анонимен
Анонимен
Сложиш ли толкова сол и куче няма да го яде.
20.12.2023 12:36
3
1
Анонимен
Анонимен
Нещо сте се объркали с тази сол
20.12.2023 08:49
4
Анонимен
Анонимен
Това е сол за двойно количество кайма.
20.12.2023 05:33
3
Анонимен
Анонимен
Това няма да се яде от сол
19.12.2023 19:42
2
2