Истинска Луканка

КалиновКалинов
Новак
715172261
Истинска Луканка
Снимка: Калинов
1 / 7
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Ако искате наистина вкусна луканка, трябва да си я направите сами и то по тази рецепта И да не забравите да почерпите"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • сланина - 2 кг
  • сол - 200 г
  • черен пипер - 50 г
  • кимион - 50 г
  • чубрица - 8 г
  • бахар - 8 г
  • индийско орехче - 4 г
  • захар - 20 г
  • сух чесън - 10 г
  • свински черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото и сланината на кубчета и смилате на 8-ми номер решетка, добавяте всички подправки и умесвате каймата много добре.

Оставете каймата така 2-3 дни да престои (задължително на хладно място или хладилник).

Преди да почнете пълненето на луканката, размесете каймата отново.

Хубаво е червата да са номер 10 - така съхненето ще е по-бързо, само внимавайте при пълненето да не остава никакъв въздух.

Връзвате, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
515
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер
19.01.2024 19:54
1
Jorryy Georgiev
Jorryy Georgiev
Колко дни престояви, преди да се консумира?
14.12.2019 13:23
2
Данаил Лазаров
Данаил Лазаров
"Маджаров", "Орехите", "КФМ" и другите големи играчи в бранша, дали е правят така? Хахахаха.
17.11.2019 00:14
4
1
Сергей Анчев
Сергей Анчев
Чудесна рецепта. От много години правя наденици по много близка до тази рецепта. Винаги са отлични. Слагам по-малко сол-22гр. на килограм месо.
21.10.2017 23:30
22
4
1
Покажи всички подкоментари
Калинов
Калинов
Не всички снимки са актуални за тази рецепта но в никакъв случай не слагайте брашно
01.12.2016 17:55
12
1
Tanq
Tanq
neshto ne mi stana qsno,na edna ot snimkite sa nabrashneni..koga slagate brashnoto?
29.11.2016 09:34
2
3
2
Покажи всички подкоментари