Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев

Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев

редакция:
Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6995k2k9
Пастърма от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Чудесно мезе от пастърма от свинско месце по рецепта на шеф Манчев."

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 3700 г
  • червен пипер - 370 г
  • черен пипер - 70 г
  • сминдух - 370 г
  • пушен червен пипер - 175 г
  • чубрица - 370 г
  • морска сол - 3700 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле се измива много добре. Почиства се от жилите.

В дълбока тава се изсипва морската сол. Прибавя се водата и разбърква много добре.

Във водата се потапя месото, като месото трябва да е покрито с вода. Оставя се да престои 8 ч.

След това месото се изважда от солта и се измива много добре.

Слага се в дълбок съд и се залива със студена вода, така че да е покрито с вода.

Оставя се да престои 10 часа, като на половината от времето водата се излива и се сменя с нова вода.

След като е престояло във водата, месото се изважда и се подшушава много добре.

Червеният пипер, черният пипер, сминдухът, пушеният червен пипер и чубрицата се разбъркват много добре.

Месото се овалва в подправките от всички страна, за да поеме подправките.

Нарежда се върху дървена дъска, отгоре се слага втора дървена дъска и се притиска с тежест.

Оставя се притиснато с тежестта 10 ч.

След това месото се завързва в единия край с капан и се оставя да виси 5 дни на проветрива място при температура 5-7 градуса, за да издъхне пастърмата.

Пастърмата от свинско контрафиле по рецепта на Иван Манчев е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
По глупава рецепта не бях чел.
06.01.2024 22:27
Анонимен
Анонимен
Става перфектно само така го правя, но следете внимателно указанята.
01.01.2024 17:50
Анонимен
Анонимен
Пълна глупост. Така приготвеното месо е дори вредно! За 8 часа в концентриран солен разтвор и последващо изкисване за 10 часа го лишава от консервиращ агент! Някой опивал ли го е? Аз го изхвърлих! Така постъпиха всички, които пробваха рецептата!
30.12.2022 14:25
6
2
Анонимен
Анонимен
Водата колко е?
16.12.2022 20:55
1
Анонимен
Анонимен
Колко вода се слага?
25.11.2022 19:06
1
Анонимен
Анонимен
Как месото
във саламура 8 часа ще стои,а във вода 10ч. Нещо не схващам
25.11.2022 13:11
4
1
Анонимен
Анонимен
Колко е водата?
24.11.2022 07:23
Admin
Admin
Солта не е ли множко?
04.01.2022 21:51
2
2
1
Покажи всички подкоментари