Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 220-240 градуса. Под тавата се поставя купичка с вода, която да остане там по време на печенето.
Започва се с направата на блата. Препоръчително е продуктите да се добавят един по един при непрекъснато бъркане с миксер.
Но аз слагам всичките наведнъж и разбърквам много добре до получаване на хомогенна смес. Поставя се във форма за печене на торта или тавичка.
Изпича се за 6 минути. Според мощността на различните марки електрически фурни - изпичането може да отнеме до 10 минути, затова проверявайте от време на време с клечка за зъби.
Докато се пече блатът, сухата сметана се разбива много добре с млякото, като оборотите на миксера се увеличават постепенно и след това и обратно. Не се изключва директно.
Поставя се в хладилник, докато изстине блатът.
Охладеният блат се намазва с крем и отново се поставя в хладилник за около 20 минути.
Шоколадът се разтопява и се украсява с помощта на клечка за зъби.