Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Сметанова торта с желе от кайсии и бял шоколад

Сметанова торта с желе от кайсии и бял шоколад

Сметанова торта с желе от кайсии и бял шоколад
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Тортата е като вкусно обяснение в любов, което всеки заслужава да получи"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр.
  • бишкоти - 10 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 500 г
  • желатин - 2 п. на д - р Йоткер (10 г)
  • желе от кайсии - 250 г
  • бял шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 50 г
  • нес кафе - 1 ч.ч.
  • ром - 2 с.л.
  • мента - свежа
  • кокосови стърготини
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в студена вода до набъбването му, след което го затоплете на водна баня, без да стигате точка на кипене.

Разбийте течната сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете маскарпонето и заквасената сметана. Разбийте до еднородност. Прибавете желатина и разбъркайте.

В тава с подвижен ринг сложете единият блат. Изсипете половината от крема и загладете.

Потопете бишкотите в кафето, към което сте прибавили и рома.

Наредете един слой бишкоти върху сметаната. Намажете с тънък слой от крема върху бишкотите. Разстелете желето от кайсии. Намажете отново с дебел слой от крема и сложете втория блат.

Оформете тортата, като замажете блата с крем.

Полейте с разтопен бял шоколад и поръсете с настърган млечен шоколад и шоколадови пръчици.

Поставете сметановата торта в хладилник за около 4-5 часа.

След като се стегне, внимателно отстранете ринга и облепете страните с кокосови стърготини.

Гарнирайте със свежа мента за разкош.

Сметановата торта с желе от кайсии и бял шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: