Начин на приготвяне
Вземаме си две дълбоки купи.
Разделяме белтъците от жълтъците ги разбиваме до пяна.
Към тях добавяме захарта и отново разбиваме.
В другата купа са жълтъците, които и тях разбиваме и прибавяме към белтъците.
Разтапяме си маслото и него добавяме.
Пресяваме си брашното заедно с бакпулвера и него прибавяме на два-три пъти до получаването на еднородна смес.
Разделяме си сместа на три равни части.
Всяка една смес печем във фурната за около 15 минути.
Оставяме на страна да изстинат и чак тогава започваме да сглобяваме самата сметанова торта.
Разбиваме си сметаната с миксер.
Вземаме си първия блат поливаме с малко сок от компота, намазваме със сладко и добавяме предварително разбитата сметана.
Поставяме вторият блат и така до края, като завършваме със сметаната.
Почистваме си ягодите, измиваме ги и ако са малки, както в случая, ги нареждаме цели, а ако са големи - режем на две.
Върху тях и цялата торта с ягоди настъргваме шоколада.
Прибираме за около час-два в хладилника сметановата торта с ягоди и шоколад.