Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват. Разбиват се, докато побелеят. Брашното се пресява. След като се пресее, се смесва с бакпулвера. След като побелеят, към тях се прибавя постепенно брашното. Прибавят се също водата и олиото. Накрая добавяте и ванилията.
От получената смес се отделя една чаена чаша. Към отделената смес се добавя какаото и малко от смлените орехи.
Форма за кекс се помазва с олио и се набрашнява с брашно. Изсипва се половината от сместа без какао. Отгоре изсипвате сместа с какаото. С лъжица може да нашарите кекса. Отгоре се изсипва и останалата смес без какао.
Кексът се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса, но само на долен реотан. Кексът се пече така, докато започне да се надига. Трябва да достигне горния ръб на формата за кекс. Тогава се включват и двата реотана. Пече се до готовност. Проверява се с клечка за зъби.
Готовият кекс се остава да изстине малко и се вади от формата за печене. След като кексът е готов, се разтапя шоколадът. Шоколадът се разтапя на водна баня. Кексът се полива с разтопения шоколад. Отгоре се поръсва със смлените орехи.