Мераклийски свински пържоли на скара

25/08/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89224626984
"Не бързайте да включвате скарата, колкото по-дълги ги мариновате, толкова по-вкусни ще станат мераклийските пържоли на скара "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 407
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • подправки
  • чубрица - 1 с.л. сушена и много добре стрита
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите трябва да са с дебелина 1, 5 см, за да не се налага да се начукват.

Подправките се смесват хубаво и с тях се поръсват пържолите от всички страни. Притиска се с ръце, за да поемат хубаво от ароматите на подправките.

Лукът се реже на полумесеци. Пържолите се прехвърлят в съд с капак или плик и се покриват с лука. Колкото повече лук сложите, толкова по-вкусни ще са пържолите.

Накрая пържолите се заливат с пържолите с олиото. Отново правилото важи и за него - колкото повече, толкова по-добре!

Пържолите се прибират в хладилника за 24 часа. След 24 часа се маха лукът и се изпичат пържолите на добре загрята скара.

Дбър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар